Η επέμβαση  με Laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη, ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της φλεβικής νόσου/φλεβίτιδας που βρίσκεται σε οποιοδήποτε στάδιο (κιρσοί, ευρυαγγείες, λιποδερματοσκλήρυσνση, φλεβικά έλκη) και συνδυάζεται με ανεπάρκεια της σαφηνούς φλέβας (το πλέον σύνηθες φαινόμενο στις περιπτώσεις κιρσών)

Οι Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές κατευθυντήριες αγγειοχειρουργικές οδηγίες συστήνουν την επέμβαση με laser ως την πλέον κατάλληλη για την αντιμετώπιση τις φλεβικής νόσου όταν υπάρχει ανεπάρκεια σαφηνούς φλέβας, λόγω των πολλαπλών πλεονεκτημάτων και καλύτερων αποτελεσμάτων της έναντι των άλλων μεθόδων (ανοιχτό χειρουργείο, σκληροθεραπεία αφρού, χρήση κόλας). Εφαρμόζεται παγκοσμίως σε επίπεδο  χειρουργείου ιατρείου (office surgery)  με άμεση κινητοποίηση μετά το πέρας της (walk in – walk out surgery).

Η επέμβαση Laser αντιμετωπίζει την ανεπάρκεια της σαφηνούς φλέβας και σχεδόν πάντα συνεπικουρείται από ταυτόχρονες μικροφλεβεκτομές  ή/και σκληροθεραπεία για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων κιρσών ή/και ευρυαγγειών. Πραγματοποιείται υπό υπερηχογραφικό έλεγχο και μόνο με τοπική αναισθησία. Αρχικά προωθείται ειδική οπτική ίνα laser εντός της ανεπαρκούσας σαφηνούς φλέβας και πραγματοποιείται ενδοφλεβική θερμική κατάλυση (καυτηριασμός) αυτής και εν συνεχεία μέσα από οπές χιλιοστών αφαίρεση των κιρσών ή/και σκληροθεραπεία. Εφαρμόζεται ελαστική περίδεση και ο ασθενής κινητοποιέιται απευθείας και επιστρέφει σπίτι του. Η αποκατάσταση είναι ταχύτατη με επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες εντός 2 – 3 ημερών  χωρίς υπερβολική καταπόνηση

Πλεονεκτήματα επέμβασης Laser

 • Χωρίς Εισαγωγή/Νοσηλεία σε Νοσοκομείο
  1
 • Μόνο με Τοπική Αναισθησία
  2
 • Χωρίς χειρουργικές τομές και ράμματα
  3
 • Μηδενικές επιπλοκές
  4
 • Μηδενικός μετεγχειρητικός πόνος
  5
 • Υψηλότατα ποσοστά επιτυχίας
  6
 • Άμεση κινητοποίηση-Ταχύτατη αποκατάσταση
  7
 • Άριστο κλινικό και αισθητικό αποτέλεσμα
  8

Διαδικασία Walk in - Walk out

Walk in

Ραντεβού για επέμβαση σε συγκεκριμένη ώρα, χωρίς γραφειοκρατία, καθυστερήσεις και ιδιαίτερη προετοιμασία

Laser procedure

Επέμβαση Laser. Μπορεί να διαρκέσει απο 35 λεπτά εώς 1.30 με 2 ώρες αναλόγως τον όγκο των κιρσών.

Walk out

Άμεση κινητοποίηση και επιστροφή στο σπίτι μετά το πέρας της επέμβασης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ