Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ειδικεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική στο Πανεπιστημιακό Νοσοσκομείο Ιωαννίνων (τμήμα Γενικής Χειρουργικής) και στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γ. Γεννηματάς” (τμήμα Αγγειοχειρουργικής).
Από το 2008 είναι Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Κατέχει Master Ενδαγγειακής Χειρουργικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Bicocca-Milano.
Έχει μετεκπαιδευτεί στη σύγχρονη φλεβολογία και ειδικότερα στην αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων με ενδοφλεβικό LASER και άλλες πρωτοποριακές μεθόδους στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Stony Brook στην Νέα Υόρκη-Η.Π.Α.

Είναι μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου Φλεβολογίας

Έχει βραβευθεί δύο φορές από την Ελληνική Αγγειοχειρουργική Εταιρεία και μια φορά από την ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες.
Έχει συγγράψει σημαντικό αριθμό ξενόγλωσσων και ελληνικών επιστημονικών εργασιών, οι οποίες είναι δημοσιευμένες σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά ιατρικά επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης συμμετάσχει στη συγγραφή ιατρικών βιβλίων της ειδικότητας της Αγγειοχειρουργικής.
Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ελληνικών και διεθνών ιατρικών συνεδρίων και ημερίδων ως ομιλητής, εκπαιδευτής ή και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών.
Είναι κριτής επιστημονικών εργασιών στο αντικείμενο της Αγγειοχειρουργικής σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ